Begravelse Roskilde – begravelser og bisættelser

Som bedemand hos Begravelse Roskilde får jeg ofte spørgsmål vedrørende begravelsen eller bisættelsen, eftersom den sidste rejse starter her, og fordi det sidste farvel i kirken eller til højtideligheden skal være en mindeværdig og respektfuld stund.

Sommetider er det de pårørende, der skal beslutte, hvorvidt den afdøde skal begraves eller bisættes. Beslutningen ligger ofte hos de pårørende, hvis døden indtræffer uventet og pludseligt. I de fleste tilfælde er det dog den afdøde selv, der har taget en beslutning herom på forhånd, og således er det selve processen omkring begravelsen eller bisættelsen, der skal drøftes med en bedemand. På denne side har jeg forsøgt at samle de mest relevante informationer om begravelse og bisættelse, så du/I kan blive klogere på, hvad der sker på den sidste rejse.

Hvordan foregår en begravelse/bisættelse?

Både begravelsen og bisættelsen starter i kirken eller til mindehøjtideligheden, hvor pårørende samles om at minde den afdøde med salmesang og præstens ord. Hvis der er tale om en bisættelse, bliver kisten kørt til et krematorium efter højtideligheden, hvor en kremering finder sted. Endelig sænkes urnen på et urnegravsted, hvor der tages endelig afsked. Ved en begravelse bliver kisten nedsænket på gravstedet efter højtideligheden, og man siger det sidste farvel, mens kisten sænkes i jorden på smuk vis.

Hvad koster en begravelse/bisættelse?

Min filosofi, og filosofien bag Begravelse Roskilde, er at sikre et højt fagligt og etisk niveau, så den sidste afsked bliver mindeværdig og respektfuld. Et spørgsmål, der er tilbagevendende, er: hvad koster en begravelse eller bisættelse? Som pårørende eller afdød med specifikke begravelsesønsker er svaret på dette spørgsmål relevant. Hos Begravelse Roskilde opererer vi med en prisliste for henholdsvis en begravelse og en bisættelse, da prisen er forskellig.

Jeg oplever ofte, at den afdøde eller de pårørende har specielle ønsker, og derfor findes der en prisberegner på siden, der tager højde for disse specifikke ønsker. Jeg står altid klar til en menneskelig snak, og du skal være hjertelig velkommen til at kontakte mig, hvis du har uafklarede spørgsmål eller ønsker at vide, hvordan du skal forholde dig, når du mister, eller dine elskede mister.