Begravelse Roskilde – gravsten

Den sidste afsked er svær, og ligeledes er det svært for efterlevende pårørende at tage stilling til praktiske ting i en tid, der i forvejen er kaotisk og sorgfuld. Én af de ting, der skal tages stilling til, er gravstedet og dertilhørende gravsten. Gravstedet er vigtigt, fordi det er stedet, hvor pårørende kommer efter det sidste farvel er blevet sagt, og man vil for evigt have en tilknytning til dette særlige sted.

Ligeledes er gravstenen vigtig, og udvælgelsen af denne giver således anledning til en masse praktiske spørgsmål. Hvordan skal gravstenen se ud, og hvad skal der stå på den? Og ikke mindst: hvad koster den? Dette er blot få spørgsmål ud af mange, som jeg ofte modtager, når der skal vælges den helt rigtige gravsten.

På denne side har jeg forsøgt at samle de mest relevante informationer om de forskellige muligheder og spørgsmål, der måtte komme i forbindelse med valg af gravsten. Hvis du gerne vil have mere uddybelse, er du altid velkommen til at kontakte mig, så vi kan tage en snak om, hvordan du ønsker, at gravstenen skal se ud, og hvad der skal stå på den.

Gravstene i alle afskygninger

Gravstene findes i alle afskygninger, og man kan derfor vælge mellem mange forskellige varianter, hvilket er godt, men også forvirrende i en tid, hvor der skal tages stilling til mange ting. Uanset om du er pårørende eller et individ, der ønsker at tage stilling på forhånd, står jeg klar med gratis rådgivning, der kan hjælpe dig til at finde den helt rigtige gravsten.
Begravelse Roskilde samarbejder med Danstein, der er Danmarks ældste stenhuggeri. Dette åbner op for en lang række muligheder, og i fællesskab kan vi finde det perfekte match, der vil tage klædeligt hensyn til den, du har mistet. Gravstene fås med og uden dekoration, og de fås endvidere i både polerede og rå udgaver. Derfor findes der noget til enhver smag og ethvert ønske.

Et andet spørgsmål, jeg ofte får, er: hvad skal der stå på gravstenen? Normalvis vil den afdødes navn fremgå af gravstenen, og endvidere er det normalt, at fødsels- og dødsdato også fremgår af stenen. Mange pårørende vælger, at der ligeledes skal stå noget personligt på stenen, der er sigende for den afdøde, eftersom dette kan være med til at gøre gravstedet mere personligt. Man ser derfor ofte, at der er graveret fraser såsom: “elsket og savnet farmor” eller lignende på de smukke gravsten.

Hvad koster en gravsten?

De forskellige ønsker, der er til en gravsten fra individ til individ, er medvirkende til, at prisen varierer, og derfor kan jeg ikke give en entydig pris. Derimod vil jeg tage en snak med dig om specifikke ønsker, og herefter kan jeg give en konkret pris. I fællesskab finder vi den bedste løsning, der lader din kærlighed til din kære komme til syne på en smuk og æstetisk gravsten efter dit eller din kæres ønske.